Boekenclub | De vermoeide samenleving

Rotterdam

3 januari 2024

 

Boek: De vermoeide samenleving
Tijd: 19:30-22:00 uur
Locatie: Rotterdam

Meld je hieronder aan voor de BoekenClub of stuur een mail naar info@rotterdamrijker.nl!

 In onze prestatiemaatschappij worden we niet meer door geboden, verboden en regels beheerst, maar door projecten, initiatieven en motivatie. Dat klinkt positief, maar is het niet. Ons handelen staat in het teken van zo veel mogelijk productie en consumptie, en niet van het beschermen van wat voor ons wezenlijk is, zaken als zingeving en ontspanning.

Deze kritiek ligt ten grondslag aan de hier gebundelde essays van de Koreaans-Duitse filosoof Han. Het neoliberale marktdenken maakt van ons prestatiesubjecten, die permanent blootstaan aan prikkels, informatie en impulsen. Dat doen wij onszelf aan, we leggen onszelf die beperkingen op. We maken alles transparant, kennen geen geheimen meer, verbannen de Ander en daarmee Eros; Han pleit voor gelatenheid waarin sociale relaties tot ontspannenheid komen.

De vermoeide samenleving

 

Ben jij net als wij ook benieuwd naar dit boek? Lees dan mee en meld je aan voor de BoekenClubavond op dinsdag 17 oktober!

Welkom!

"De BoekenClub is een mooi platform waar je op een informele manier kan praten over onderwerpen die je anders niet snel bespreekt. Zeker een aanrader!"

 

Inschrijven