BoekenClub: Antifragiel van Nassim Taleb

Rotterdam

4 juli 2023

Antifragiel – Talebs magnum opus en het sluitstuk van zijn filosofisch oeuvre over onzekerheid, risico en menselijk falen. Taleb koppelt zijn intellectuele en filosofische interesses aan zijn praktijkervaring. 

'Antifragiel' leert ons hoe we moeten handelen en leven in een chaotische wereld, hoe we moeten omgaan met wat we niet begrijpen. Antifragiel zijn is meer dan veerkrachtig of robuust zijn, of bestand zijn tegen Zwarte Zwanen. Wie antifragiel is, houdt van chaos en wordt er beter van, zoals het veelkoppige monster Hydra uit de Griekse mythologie: elke keer als een van haar koppen werd afgehakt, groeiden er twee voor terug.

Antifragiel is alles wat met de tijd verandert en overleeft: evolutie, ideeën, politieke systemen, cultureel of economisch succes, opkomende steden, recepten, geruchten, oproer, rechtssystemen, bacteriële weerstand, de menselijke soort...

Over de schrijver

Nassim Nicholas Taleb (1960) is een Libanees-Amerikaans auteur, wetenschapper en voormalig derivatenhandelaar. Hij schreef onder andere de bestseller 'De zwarte zwaan'.

Nassim Nicholas Taleb...
'... heeft het moderne denken veranderd' - The Times
'... veranderde mijn kijk op hoe de wereld werkt' - Daniel Kahneman

Lees mee op 4 juli. Tijd: 20.00u - 22.00u.

Welkom!

Kosten:
€ 0,00 per persoon

Inschrijven

Betaalmethode