Zingevingsborrel Kerstspecial "De zoektocht naar een zinvol en gelukkig leven" met Dirk de Wachter

KINO Rotterdam, Gouvernestraat 129-133

8 december 2022

Wat is de zin van ons bestaan? En hoe kunnen wij werkelijk gelukkig zijn?

In het bedrijfsleven is het nogal eens ‘eerst ik, dan niet jij, en dan weer ik’. We stippelen zorgvuldig onze carrière uit en zijn geleerd om te kiezen ‘voor ons zelf’. Maar worden we daar nu écht gelukkiger mensen van?

Sommigen zien de wereld zelfs als 'markt' en als 'strijd'. Een ratrace is hiervan het gevolg waarin de mens verwordt tot een 'winner' of een 'loser'.

De existentiële geluks- en betekenisvraag is de Vlaamse psychiater en hoogleraar Dirk de Wachter op het lijf geschreven. Hij wil ons vanuit de filosofie en psychologie kritisch bevragen én meenemen in zijn verhaal hoe je een gelukkig en zinvol (werk)leven kunt leiden.

Aan deze speciale Zingevingsborrel zal ook theoloog en schrijver Alain Verheij een bijdrage leveren en zal er live muziek zijn, verzorgd door HIWOT music. 

Over de spreker

Dirk de Wachter (1960) is psychiater, psychotherapeut, hoogleraar aan de Katholieke Universiteit in Leuven en veelgevraagd spreker en opiniemaker. Hij schreef de bestsellers Borderline Times; het einde van de normaliteitDe wereld van De Wachter en Liefde. De Wachter is getrouwd en heeft drie kinderen.

Welkom!

Inloop is vanaf 19:30 uur. Om 20:00 uur begint het programma dat wordt gevolgd door een borrel vanaf 22:00 uur.

De zingevingsborrels zijn informele events waarbij inspirerende sprekers met verschillende (levens)overtuigingen en maatschappelijke achtergronden, jou bijpraten over actuele en relevante onderwerpen. De voordracht duurt een half uur, daarna is er tijd om vragen te stellen. Tijdens de borrel praat je vervolgens na met andere professionals.

Kosten:
€ 12,50 per persoon

Inschrijven

Betaalmethode