Zingevingsborrel 'Train je bullshit-radar' met Rosanne Hertzberger

LaatBloeien Rotterdam, Hofplein 19

9 februari 2023

Train je bullshit-radar

Waaraan ontleen jij je waarheid?

 We optimaliseren ons leven zoveel mogelijk, maar welke informatie gebruik jij daarvoor?

Data, modellen en wetenschap vertalen zich in opvoedboeken, voedingsschema’s en meditatie-adviezen. Van het opstaan tot het naar bed gaan, kun je kiezen voor een ogenschijnlijk ‘evidence-based’ bestaan.

 Maar waar komt het ‘evidence’ vandaan dat jij gebruikt om je beste leven te leven? Neem jij alles voor waar aan? Volgens Rosanne Hertzberger is wetenschappelijk bewijs geregeld niet zo objectief als het lijkt. Er is veel ‘bullshit’ in de omloop. 

 Kies jij voor een zojuist gepubliceerd artikel, of neem je die met een korreltje zout en vertrouw je eens op je onderbuikgevoel?

 Weet wie je bent en waarom je de dingen doet die je doet. 

 Ben jij benieuwd naar waar jij jouw gedrag op baseert? Rosanne laat je inzien dat er méér is dan slechts data en modellen, zodat jij jezelf kunt verrassen en durft te vertrouwen op meer dan de wetenschap. 

 

 

 

Over de spreker

Rosanne Hertzberger (1984) is microbioloog en schrijver. Ze schreef ‘het Grote Niets - waarom we te veel vertrouwen hebben in de wetenschap’ en ‘Ode aan de E-nummers - waarom e-nummers, kant-en-klaar-maaltijden en conserveermiddelen ons leven beter maken’

 

Welkom!

Inloop is vanaf 17.15 uur. Om 17.45 uur begint de voordracht. 

De zingevingsborrels zijn informele events waarbij inspirerende sprekers met verschillende (levens)overtuigingen en maatschappelijke achtergronden, jou bijpraten over actuele en relevante onderwerpen. De voordracht duurt een half uur, daarna is er tijd om vragen te stellen. Tijdens de borrel praat je vervolgens na met andere professionals.

Kosten:
€ 10,00 per persoon

Inschrijven

Betaalmethode