Zingevingsborrel 'Leadership and Moral Capitalism'

Rotterdam Centrum

1 juli 2021

Zingeving in het bedrijfsleven en jouw werkleven. Hoe ziet dat eruit?

Jan Peter Balkenende neemt ons mee in een enthousiast verhaal voor een andere ordening van de economie. Volgens hem is het namelijk, juist in deze tijd, hoog tijd voor 'moreel kapitalisme' en daarin goed leiderschap: "geld verdienen mét aandacht voor klimaatverandering, energieverbruik, mensenrechten. Het is niet meer business as usual. Het gaat niet meer om winst op de korte termijn, maar om wat je bijdraagt aan de samenleving".

Wat zijn drijfveren van ondernemerschap? Welke macro-economische ontwikkelingen zijn cruciaal voor ondernemers en wat is hierin de betekenis van de mondiale agenda (Sustainable Development Goals, Climate Change, Circular Economy)? Op deze vragen gaat Jan Peter Balkenende in om het vervolgens ook praktisch te maken welke rol jij en ik hierin kunnen spelen.

Laat je inspireren en ga in gesprek met Jan Peter Balkenende en andere (young) professionals, onderwijl genietend van een biertje. Weet je welkom!

Inloop is vanaf 17:00 uur. Om 17:30 begint de voordracht en wordt gevolgd door een borrel tot ongeveer 19:30 uur.

Kosten: €15,00 (inclusief consumpties)

De zingevingsborrels zijn informele events waarbij inspirerende sprekers met verschillende (levens)overtuigingen en maatschappelijke achtergronden, jou bijpraten over actuele en relevante onderwerpen. Van duurzaamheid tot de zin van je bestaan; van de maakbaarheid van het leven tot corporate responsibility. De voordracht duurt een klein half uur, daarna is er tijd om vragen te stellen. Tijdens de borrel praat je vervolgens na met andere professionals.

 

Inschrijven