Zingevingsborrel met Annelien van Bredenoord

Rotterdam

27 oktober 2022

Hoogleraar Annelien van Bredenoord neemt ons mee in een verhaal over ethische en morele grenzen van (nieuwe) technologieën. Want wij mensen kunnen in de greep komen van dingen die we zelf hebben gemaakt. Machines, kunstmatige intelligentie, wapen, bueaucratieën. Wat kun je doen?

We denken met elkaar na over controle vs. vertrouwen. Meer info volgt!

Over de spreker

Annelien van Bredenoord is Rector Magnificus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hoogleraar Ethics of Technologies, met een bijzondere belangstelling voor de ethische en maatschappelijke impact van biomedische technologie en Artificial Intelligence. Daarvoor was zij als hoogleraar Ethiek van Biomedische Innovatie verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Universiteit Utrecht. Sinds 2015 is Annelien lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal namens D66 (sinds 2019 fractievoorzitter).

Welkom!

Inloop is vanaf 17:15 uur. Om 17:45 begint de voordracht en wordt gevolgd door een borrel tot ongeveer 20:00 uur.

De zingevingsborrels zijn informele events waarbij inspirerende sprekers met verschillende (levens)overtuigingen en maatschappelijke achtergronden, jou bijpraten over actuele en relevante onderwerpen. De voordracht duurt een half uur, daarna is er tijd om vragen te stellen. Tijdens de borrel praat je vervolgens na met andere professionals.

Kosten:
€ 8,50 per persoon

Inschrijven

Betaalmethode