Zingevingsborrel met Dirk de Wachter

LaatBloeien Rotterdam, Hofplein 19

9 december 2021

Wat is de zin van ons bestaan? En hoe kunnen wij werkelijk gelukkig zijn?

In het bedrijfsleven is het nogal eens ‘eerst ik, dan niet jij, en dan weer ik’. We stippelen zorgvuldig onze carrière uit en zijn geleerd om te kiezen ‘voor ons zelf’. Maar worden we daar nu écht gelukkiger mensen van?

Sommigen zien de wereld zelfs als 'markt' en als 'strijd'. Een ratrace is hiervan het gevolg waarin de mens verwordt tot een 'winner' of een 'loser'.

De existentiële geluks- en betekenisvraag is de Vlaamse psychiater en hoogleraar Dirk de Wachter op het lijf geschreven. Hij wil ons vanuit de filosofie en psychologie kritisch bevragen én uitnodigen hoe je een gelukkig en zinvol (werk)leven kunt leiden.

Inloop is vanaf 17:00 uur. Om 17:30 begint de voordracht en wordt gevolgd door een borrel tot ongeveer 20:00 uur.

Weet je welkom!

De zingevingsborrels zijn informele events waarbij inspirerende sprekers met verschillende (levens)overtuigingen en maatschappelijke achtergronden, jou bijpraten over actuele en relevante onderwerpen. Van duurzaamheid tot de zin van je bestaan; van de maakbaarheid van het leven tot corporate responsibility. De voordracht duurt een klein half uur, daarna is er tijd om vragen te stellen. Tijdens de borrel praat je vervolgens na met andere professionals.

Kosten:
€ 8,50 per persoon

Inschrijven

Betaalmethode