Zingevingsborrel "In de ban van de roes" met Jeanneke Scholtens

Meet Tuesday | Weena 690 Rotterdam | 23e verdieping

7 juli 2022

Als toekomstonderzoeker met een fikse verslavingsgevoeligheid, besluit Jeanneke zichzelf als studieobject te gebruiken in haar onderzoek naar genot. Wat volgt is haar nieuwste boek Roes: een eerlijke, grappige en confronterende zoektocht.

 "Terwijl ik dacht vette zelfreflectie te hebben, sloeg ie me nu toch even keihard op mijn bek. Omdat ik niet de wijn dronk, maar de wijn mij. En dus stopte ik. Abrupt.”

Jeanneke Scholtens neemt ons mee in haar verhaal en deelt de belangrijkste findings uit haar onderzoek met ons. Want waar komt die hang naar wijn vandaan? Waarom is die roes zo aantrekkelijk? Hoe werkt genot en waarom zijn we er allemaal naar op zoek? En waar ga jíj je shotje genot vandaan halen? 

Over de spreker

Jeanneke Scholtens is toekomstonderzoeker en oprichter van Buro Zorro. Ze onderzoekt thema’s waar mens, technologie, wetenschap en filosofie elkaar raken. Met het team van Buro Zorro doet zij toekomstverkenningen voor de zakelijke markt en de overheid. Ook is zij als toekomststrateeg en interim manager betrokken bij verschillende bedrijven.

Jeanneke heeft een voorliefde voor taboes en de lusten van de mens. Ze schreef het spraakmakende boek Holy Fuck over de toekomst van seks en deed onderzoek naar de toekomst van de kerk en de dood. Onlangs schreef ze haar nieuwste boek over de toekomst van genot: Roes.

Welkom!

Inloop is vanaf 17:15 uur. Om 17:45 begint de voordracht en wordt gevolgd door een borrel met open einde tot ongeveer 20:00 uur. 

De zingevingsborrels zijn informele events waarbij inspirerende sprekers met verschillende (levens)overtuigingen en maatschappelijke achtergronden, jou bijpraten over actuele en relevante onderwerpen. De voordracht duurt een half uur, daarna is er tijd om vragen te stellen. Tijdens de borrel praat je vervolgens na met andere professionals.

Kosten:
€ 8,50 per persoon

Inschrijven

Betaalmethode