Zingevingsborrel Paasspecial ‘Een Rotterdamse viering van inefficiëntie, zingeving en hoop’

Cinerama, Westblaak 18 Rotterdam

23 maart 2023

UITVERKOCHT!
Wil jij er toch bij zijn? Mail naar info@rotterdamrijker.nl voor een plekje op de wachtlijst.
Een bijzondere Zingevingsborrel met Esther van Fenema, Arjen van Veelen en Tim Vreugdenhil georganiseerd door RotterdamRijker.
 
Dit zingevingsevent brengt in de aanloop naar Pasen drie bijzondere denkers samen die ieder op hun eigen manier reflecteren op zingeving en het individu in de hedendaagse samenleving. Psychiater Esther van Fenema zal ons meenemen in haar zoektocht naar de oorzaken van leegte en eenzaamheid in onze moderne tijd, terwijl schrijver Arjen van Veelen ons laat zien hoe we vastzitten in een ‘containermentaliteit’ en hoe juist inefficiëntie kan bijdragen aan zingeving en creativiteit. Stand-up theoloog Tim Vreugdenhil zal ons inspireren met zijn verfrissende en humoristische kijk op zingeving in ons dagelijks leven.
 
De schoonheid van Rotterdam en de kracht van creativiteit komen aan bod tijdens deze bijzondere avond. We willen samen stilstaan bij de uitdagingen van het verlaten individu in onze moderne samenleving en ontdekken hoe zingeving en creativiteit ons kunnen helpen om meer betekenis te geven aan ons leven. De paneldiscussie zal worden geleid door journalist Geerten Waling. Er zal voor live muziek gezorgd worden door Bram van Langen.

 

Over de sprekers

Esther van Fenema
Psychiater, columnist, auteur, spreker en high performancecoach
Ze schreef de boeken 'Het verlaten individu', 'Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn. Meekijken in de spreekkamer van de psychiater', en 'Het ontstemde brein, psychiater op de muziekpoli'.

Arjen van Veelen
Journalist, columnist en schrijver
Hij schreef onder andere de boeken 'Rotterdam. Een ode aan inefficiëntie', 'Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken', en de bestseller 'Amerikanen lopen niet'.

Tim Vreugdenhil
Ondernemer en stand-up theoloog
Hij schreef onder andere de boeken 'Opener dan ooit' en 'Stand-up Theology. Een quickscan van de tijdgeest'.

Welkom!

Inloop is vanaf 19:30 uur. Om 20:00 uur begint het programma dat wordt gevolgd door een borrel vanaf 22:30 uur.

De zingevingsborrels zijn informele events waarbij inspirerende sprekers met verschillende (levens)overtuigingen en maatschappelijke achtergronden, jou bijpraten over actuele en relevante onderwerpen. De voordracht duurt een uur, daarna is er tijd om vragen te stellen. Tijdens de borrel praat je vervolgens na met andere professionals.

Kosten:
€ 12,50 per persoon

Inschrijven