Zingevingsborrel 'Twintigers en dertigers: meedoen of achterblijven?'

Venture Café, Stationsplein 45 Groothandelsgebouw Rotterdam | start: 20.00u

22 juni 2023

Is dit nu alles? Waar doe ik het allemaal voor? en Wie ben ik nu eigenlijk echt? 

Op belangrijke ‘kruispunten’ in een mensenleven komen deze existentiële vragen steeds weer naar de oppervlakte. De vragen lijken te vallen onder een quarterlife crisis, dertigersdilemma of midlife crisis, maar in feite zijn het steeds dezelfde vragen: Wie ben ik en wat is de zin van mijn bestaan?

Nienke Wijnants meent dat we in de Westerse wereld tegenwoordig ‘onhandig’ omgaan met levensvragen. We vinden het algauw een ‘zweverig’ onderwerp, terwijl het feitelijk om de meest wezenlijke vraag gaat. Nienke Wijnants vertelt ons over de veronderstelde maakbaarheid van het leven, verklaart de hedendaagse verslaving aan geluk en legt uit waarom filosofie volgens haar van levensbelang is.

Over de spreker

Nienke Wijnants is psycholoog, loopbaanadviseur en schrijver. Ze werd bekend met Het dertigersdilemma, haar veelgeprezen bestseller over de loopbaan- en levensvragen van jonge hogeropgeleiden. In 2013 verscheen Wie ben ik en wat wil ik? niet zozeer een vervolg, als wel een verdieping op Het dertigersdilemma, waarin Wijnants betoogt dat zoekende dertigers in feite last hebben van zingevingsvraagstukken.

Kosten:
€ 10,00 per persoon

Inschrijven

Betaalmethode