RotterdamRijker BoekenClub

Join de BoekenClub! We lezen: De Tweede Berg

door Immanuel Kapteijns

In De Tweede Berg onderzoekt Brooks hoe je een waardevol leven kunt leiden in een egocentrische maatschappij. Hij beschrijft deze persoonlijke zoektocht aan de hand van een metafoor die twee manieren van leven typeren: de eerste berg en de tweede berg.  Je kunt leven gericht op carrière maken, succes hebben en mooie spullen verzamelen. Dit noemt Brooks de eerste berg. De tweede berg staat voor een leven dat niet meer om jezelf draait, maar om jouw relatie met anderen. Het gaat om een betekenisvol leven.

"De Tweede Berg is een inspirerend en persoonlijk boek dat je helpt te ontdekken hoe jij ook een rijk en voldaan leven kunt leiden."

De laatste maanden werd mij De Tweede Berg door verschillende mensen aanbevolen. Daarnaast wordt deze bestseller door een breed publiek de hemel in geprezen. Dit maakte mij nieuwsgierig. Het thema sluit bovendien aan bij mijn persoonlijke zoektocht naar een zinvol leven. Daarom heb ik besloten het boek te gaan lezen.

Ben jij ook benieuwd naar dit boek? Dan wil ik je uitnodigen om De Tweede Berg te gaan lezen en deze samen te bespreken. Na een korte online kick-off op 9 december starten we met het boek. Op 13 januari gaan we in gesprek op de BoekenClubavond over (een aantal thema’s n.a.v.) het boek. Ik hoop dat we elkaar dan in real life kunnen ontmoeten, anders doen we dit online.

 

 

BoekDe Tweede Berg van David Brooks
Start: (online) kick-off op woensdag 9 december | 20:00-20:45 uur
BoekenClubavond: woensdag 13 januari 2021 | 20:00-22:00 uur
Locatie: Rotterdam Centrum (locatie volgt nog). Eventueel online i.v.m. corona-maatregelen.
Kosten: aanschafkosten van het boek

Meld je hieronder aan voor de BoekenClub!