Tafelgenoten

 

Wanneer had je voor het laatst een goed gesprek? En wanneer met iemand die je nog niet kende?

Tafelgenoten nodigt je uit voor een lunch of brunch die je aan het denken zet.

Want eten verbindt én stimuleert je brein.

Een prima voedingsbodem dus voor een middag filosoferen met anderen.

Tafelgenoten is een manier om mensen bij elkaar te brengen. Zonder religieuze of politieke uitgangs-punten trouwens, maar mét dialoog en oog voor je naasten. Tafelgenoten brengt ritueel in de vorm van een vast recept en hopelijk een beetje zin. Al zou het maar in lekker eten zijn.

"Mijn deelname aan Tafelgenoten heb ik als erg leuk, intreressant, uitdagend en leerzaam ervaren. Het was erg leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en in gesprek te gaan over een onderwerp (in mijn geval balans), om hierdoor te leren hoe andere mensen in het leven staan, naar dingen kijken en dingen aanpakken. Door kennis te vergaren tijdens het eten, ervaarde ik het als een mooie en laagdrempelige manier om met anderen in gesprek te gaan. Zeker een aanrader!" - een deelnemer

 

Hoe het werkt:

  • Iedereen kan aan tafel aanschuiven en iedereen kan gastheer of gastvrouw zijn.
  • Iedereen neemt een gerechtje mee.
  • Deelnemen kan door aan te melden via info@rotterdamrijker.nl of de agenda. De host neemt dan contact met je op en geeft meer informatie.
  • Programma: 1) Aperitief met kennismaking 2) Voorgerecht met toost op een ander 3) Hoofdgerecht met hoofd-gesprek over het thema 4) Nagerecht met 'actio'.