'Een hele generatie voelt zich ongezien en schreeuwt nu om aandacht'. Met Arie de Rover over de kunst van mensen kennen.

Zingevingspodcast

In deze aflevering gaat Gert Weerheim (opnieuw) in gesprek met Arie de Rover. De aanleiding voor het gesprek is het nieuwe boek van de Amerikaanse opiniemaker David Brooks: 'De kunst van mensen kennen'.

Arie is counselor, spreker en schrijver. Eerder sprak Gert hem over Brooks' eerder boek 'De tweede berg'.

Brooks leerde in zijn leven een belangrijke les: "Je kunt geen volwaardig, aardig en wijs mens worden als je je hart niet openstelt." Om echt relaties te kunnen aangaan en onderhouden moeten we volgens hem beschikken over een aantal cruciale communicatieve vaardigheden.

In de podcast wordt ook ingegaan op de vraag of we niet doorgeschoten zijn in onze behoefte om gezien te worden. Arie heeft een duidelijke opvatting over waar die sterke behoefte vandaan komt: ouders zijn teveel met zichzelf bezig, waardoor kinderen zich ongezien voelen. 

Als mens willen we graag gezien en gehoord worden. Het is een morele daad om de ander het geschenk van echte aandacht te geven.

Het eerdere gesprek met Arie de Rover kun je hier terugluisteren: https://open.spotify.com/episode/3yiRqMz2dfxljiV7oJ33Yi?si=13330d11c4c34de8 . Zie voor het nieuwe boek van David Brooks: https://ap.Ic/fxCXz en vooral jouw lokale boekhandel.

De Zingevingspodcast is een initiatief van RotterdamRijker. RotterdamRijker is hét platform voor zingeving voor professionals in Rotterdam. Wij willen Rotterdam rijker maken.

Klik om te beluisteren via Apple Podcasts: