Hoe ga ik op een gezonde manier om met geld?

RotterdamRijker Podcast

In deze uitzending gaat Gert Weerheim in gesprek met theoloog Alain Verheij over 'geld'. Geld speelt een grote rol in onze levens. Het is meer dan een neutraal betaalmiddel. Geld is sterke kracht in onze samenleving. Hoe komt het dat geld ons zo in zijn macht heeft? Is geld een nieuwe religie? Hoe kunnen we op een gezonde manier omgaan met geld? Als theoloog geeft Alain verrassende perspectieven op geld. En daarbij baseert hij zich op oude bijbelverhalen. Wat hebben die verhalen ons nu nog te zeggen?

Alain Verheij uit ook kritiek op de toenemende kloof tussen rijk en arm. Hij ziet de superrijken als 'kleine goden'. Aan de andere kant zijn er mensen die steeds verder in problemen komen door schulden. Ook plaatst hij stevige vraagtekens bij de consumptiemaatschappij, waarvoor we aarde uitbuiten. In het bijzonder moeten advertenties het ontgelden. Die zorgen voor een permanent gevoel van onvrede, waardoor we spullen gaan kopen die we eigenlijk niet nodig hebben. Het is tijd voor een beeldenstorm tegen lichtreclames, aldus Alain.

In deze podcast komen twee werelden met elkaar in botsing: de wereld van zingeving en de wereld van geld. Theoloog Alain Verheij nam het op tegen de geldgod. Hoe is dit gevecht hem bevallen?

Klik om te beluisteren via Spotify:

 

 

Klik om te beluisteren via Apple Podcasts: