Over ons

Een zinvol en betekenisvol leven. Dat is waar RotterdamRijker voor staat. Wij richten ons op (young) professionals in zakelijk Rotterdam en omstreken. Het is de missie van RotterdamRijker een inclusieve plek van ontmoeting en inspiratie te zijn.

Velen van ons zijn op zoek naar de zin van hun leven en ook hoe zinvol te léven – zowel in het werk als privé –. Wij organiseren daarom inspirerende events en activiteiten die je helpen hierin te groeien als mens en professional. De uiteenlopende thema’s worden aangevlogen vanuit de filosofie, theologie en psychologie. Zo bieden wij een platform rond maatschappelijke thema’s, zingeving en spiritualiteit, om samen met (young) professionals  op zoek te zijn naar een zinvol en rijk leven.

Dit maakt Rotterdam Rijker!

Wie zijn wij?

De initiatiefnemers van RotterdamRijker behoren zelf tot de doelgroep: advocaten, accountants, analisten, auditors, consultants en professionals in de creatieve sector.

  Gert Weerheim

In het dagelijks leven werkzaam als advocaat in het bouw-en aanbestedingsrecht in het centrum van Rotterdam. Binnen RotterdamRijker is hij de voorzitter van het bestuur.

"Ik doe mee met RotterdamRijker, omdat ik behoefte heb aan meer goede gesprekken met mijn peers over dingen die er echt toe doen, zoals het goede leven, betekenis, duurzaamheid, relaties, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap. Ik heb gemerkt dat veel mensen de behoefte herkennen om elkaar op regelmatige basis te ontmoeten rond deze thema's - al dan niet onder het genot van een drankje."

   Theis Schuiteman

Werkzaam bij EY in Rotterdam op de afdeling assurance. Binnen Rotterdamrijker vervult hij de rol van penningmeester.

"Ik zet me in voor RotterdamRijker, omdat ik het belangrijk vind dat (young) professionals naast hun drukke baan ook stilstaan bij andere aspecten van het leven. Rotterdam Rijker creëert een unieke plek waar (young) professionals uit het Rotterdamse bedrijfsleven bij elkaar kunnen komen om na te denken over een breed scala aan thema’s."

  Erik van der Kolk

In het dagelijks leven M&A consultant, adviseert en begeleidt bij fusies en overnames in het midden- en kleinbedrijf. Binnen RotterdamRijker is hij betrokken bij de PR en communicatie, ontwikkeling en onderhoud van de website en communicatiekanalen.

"Met onze events kunnen we iets betekenen voor Rotterdamse collega's die meer willen dan enkel werken en Netflix kijken."

   Henco Ouwendijk

Helpt in het dagelijks leven bedrijven bij de inrichting van hun data landschap op zowel strategisch als operationeel niveau. Is binnen RotterdamRijker betrokken bij de programmaraad en de BoekenClub.

"Ik kom in mijn directe omgeving veel (young) professionals tegen die nadenken over grote levensvragen. Het platform RotterdamRijker biedt hen via verschillende formats een maatschappelijk gesprek over zingeving, spiritualiteit en geloof. Daar draag ik graag aan bij."


  Mathieu van Kooten

In het dagelijks leven werkzaam als bestuurssecretaris voor een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit, TU Delft en het Erasmus MC. Studieachtergrond in liberal arts & sciences met een focus op filosofie.

"Aan alles om mij heen merk ik dat onze cultuur steeds vluchtiger, individualistischer en oppervlakkiger wordt. Samen met veel generatiegenoten ben ik op zoek naar een nieuwe manier om te wortelen en zin te ervaren in het dagelijks bestaan. RotterdamRijker is daarom een initiatief waar ik graag aan bijdraag."

 

  Annemarie van der Lugt

Werkt als projectmanager bij Erasmus MC, houdt zich bezig met digitalisering in de zorg en studeerde bedrijfskunde in Twente. Annemarie is lid van de programmaraad van Rotterdam Rijker.

“Ik wilde graag mijn netwerk in Rotterdam uitbreiden, waarna ik op Rotterdam Rijker werd geattendeerd. Doordat actuele, aansprekende thema’s worden gecombineerd met een hapje en/of drankje leer je snel nieuwe mensen kennen, waarmee je direct een goed gesprek kunt voeren. Als lid van de programmaraad vind ik het tof om events te organiseren die prikkelen om jezelf verder te ontwikkelen, je te verdiepen in bepaalde onderwerpen en anderen te ontmoeten. ”  Willem Arie den Hertog

Theoloog, filosoof, spreker, ondernemer. Hij biedt via diepzinnig.com zielzorg in de zakenwereld. Binnen RotterdamRijker is Willem Arie betrokken bij de FilmClub en de BoekenClub en verzorgt hij de cyclus Literair Ontdekken.

"RotterdamRijker nodigt uit tot zelfreflectie, levensbeschouwing en visieverbreding. Naar mijn mening wordt daarmee een biotoop gecreëerd waarin levensverrijking kan opbloeien. Onder zo’n initiatief zet ik graag mijn schouders!"

 

WJ Verheul  Wouter Jan Verheul

Als senior consultant werkzaam bij internationaal advies- en ontwerpbureau Arcadis en daarnaast verbonden als universitair docent en onderzoeker aan de TU Delft. Wouter Jan is lid van de programmaraad van Rotterdam Rijker en enthousiast over het initiatief:

 “Voortdurend zie ik dat we ons bewust of onbewust overgeven aan een leven als workaholic en in onze vrije tijd worden verleid door platte commercie. Ik merk aan mezelf en anderen dat we soms wel op zoek zijn naar meer, maar dat niet gemakkelijk kunnen vinden in onze omgeving. De stad Rotterdam wordt bovendien een intellectuele en culturele woestijn genoemd. Als dat zo is, dan biedt Rotterdam Rijker een welkome oase van inspiratie, zingeving en goede gesprekken!”

 

  Fauzia Mahomedradja

Consultant met een bedrijfskundige achtergrond met expertise op Strategisch Management en Learning & Development. Daarnaast ook actief als columnist voor aantal ondernemersbladen en vaste boekenrecensent bij Managementboek.

"RotterdamRijker biedt de mogelijkheid om met gelijkgestemden te connecten en diepgang op te zoeken in je persoonlijke ontwikkeling"

 

Thijs H  Thijs Hoedemakers

"Werkzaam op de TU Delft als junior docent, toekomstig wiskunde/O&O leraar VO. Binnen RotterdamRijker veelal aanwezig en organiseren van verschillende activiteiten (MiniCamino, podcast, zingevingsborrel).

"Via de boekenclub heb ik RotterdamRijker ontdekt. De openheid en verbinding die hierbij, en de andere activiteiten, ontstaat vind ik een van de dingen die zin aan het leven geven. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij."


   Jihane Ben Massoud

Jihane is werkzaam als Talentmanager bij een project- en adviesbureau. Binnen RotterdamRijker is ze betrokken bij de Programmaraad en de FilmClub.

"RotterdamRijker biedt (young) professionals een platform voor verdieping, verrijking en verbinding. Het is een waardevol initiatief waar te midden van het drukke bestaan, ruimte is om stil te staan, inspiratie op te doen en te reflecteren".

 

  Mark Joosse


Werkt bij PwC als consultant in de (semi)publieke sector. Hiernaast promoveert hij bij het Erasmus Economics & Theology Institute op het thema ‘geloof en bedrijfsethiek’. Binnen RotterdamRijker is hij lid van de financiële commissie. 

“Als consultant en onderzoeker ben ik nieuwsgierig naar wat mensen en organisaties drijft. RotterdamRijker biedt een plek om hierop te reflecteren en hierover met anderen in gesprek te gaan, hier draag ik graag aan bij.”